Olen päättänyt tavoitella helsinkiläisten luottamusta ensi kevään eduskuntavaaleissa

Olen nyt vuoden saanut olla johtamassa Helsinkiä apulaispormestarina. Tehtävä on erittäin antoisa, olen saanut asioita eteenpäin ja virtaa riittää. On etuoikeus saada tehdä pääkaupungin kaupunkipolitiikkaa kokopäiväisesti.

Samaan aikaan palo valtakunnan politiikan kysymyksiin on vain voimistunut. Osaltaan siihen on vaikuttanut nykytehtäväkin. Olen uudella, konkreettisemmalla tavalla nähnyt, miten merkittävästi valtakunnan tason päätökset vaikuttavat Helsingin ja helsinkiläisten pärjäämiseen. Jatkossa vielä kaksin kerroin enemmän, kun päätöksenteko ja rahoitus sote-kysymyksissä siirtyy voimakkaammin valtion käsiin. Helsinki tarvitsee vahvan puolustajan eduskuntaan.

Ehdokkuus tuntuu myös laajemmin erityisen merkitykselliseltä. Aika on sellainen. Politiikassa on jälleen kyse perustavanlaatuisista asioista: turvallisuudesta, vakaudesta, toimeentulosta, vapaudesta ja demokratiasta, luottamuksesta toisiimme, yhteiskuntaan ja tulevaan.

Vaikean maailmantilanteen tuomien uusien kriittisten haasteiden lisäksi jäljellä ovat aiemmat yhteiskunnan kestävyyttä uhkaavat ongelmat, kuten erilaisin tavoin ilmenevä näköalattomuuden kokemus, ilmastonmuutos ja luontokato.

Samaan aikaan taloudelliset lähtökohdat tulevaan vaalikauteen eivät ole helpot. Meidän on kyettävä nykyiseen verrattuna huomattavasti parempaan, jotta voimme huolehtia yhteiskuntamme toimivuudesta, turvallisuudesta, sosiaalisesta turvasta ja mahdollisuuksien tasa-arvosta – myös huomenna.

Edellisten kappaleiden sävyn synkkyydestä huolimatta olen ehdokkuudesta ennen kaikkea innostunut. Uskon, että juuri tässä ajassa tarvitaan ratkaisukeskeisiä päättäjiä. Vähemmän kauhistelua, signalointia, julistusta ja pelottelua. Enemmän suoria ja konkreettisia ratkaisuja, joista syntyy myös optimismia ja uskoa tulevaan.

Tästä käynnistyy matka kohti huhtikuun vaaleja! Onnistunut vaalitulos tehdään porukalla – laitathan viestiä, jos haluat mukaan suunnittelemaan, tekemään ja tukemaan kampanjaani.