Mediassa

Helsinki kiirehtii useiden väestönsuojien kunnostamista

Helsingin kaupunki aikaistaa väestönsuojien kunnostusta lähivuosina.

Kiirehtimisen syynä on kiristynyt maailmantilanne.

– Tämän kaltaisille suojille on kysyntää edelleen, valitettavasti. Siviileihin kohdistetaan tietoista terroria tälläkin hetkellä, eli me olemme valmiita suojaamaan siviilimme. Emme huolissamme, mutta olemme varautuneet, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimesta vastaavana apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.) sanoo.

Voit lukea koko artikkelin täältä.

Oroligt världsläge får Helsingfors att renovera skyddsrum – för 25 miljoner

Biträdande borgmästaren för social-, hälsovårds- och räddningssektorn Daniel Sazonov talade vid invigningen i Näshöjdens nyrenoverade skyddsrum. ”Tyvärr finns det fortfarande efterfrågan på den här typen av skydd. Civila utsätts för terror också just nu. Och vi är redo för att skydda våra civila”, säger biträdande borgmästaren Daniel Sazonov”

Du kan läsa hela artikeln här.

Valtuusto | Helsingin terveyskeskukset taas tikunnokassa – omalääkärimallille laajaa kannatusta

Helsingin kaupunginvaltuuston kyselytunnilla keskusteltiin terveyskeskuksista ja omalääkärimallista. Asiasta vastaavana apulaispormestarina Daniel Sazonov vastaili kyselytunnilla kysymyksiin ja kommentoi tilannetta: “Valtuutetut nostivat esiin kolme nurkkapulttia oikeastaan, joiden kautta terveyskeskuspalveluita tarkastellaan. Saatavuus, kustannusten hillintä ja jatkuvuus. Saatavuus on aina ollut valtuuston ja (sotepe)lautakunnan vuosittain alleviivaamien tavoitteiden kärki. Me olemme tiiiviisti seuranneet kiireettömän hoidon saatavuutta koko valtuustokauden ja myöskin saaneet siinä odotusajat lyhenemään. Emme vielä riittävästi, mutta suunta on oikea. Tähänhän meitä lainsäädäntökin velvoittaa.”

Voit lukea keskustelusta enemmän ja koko artikkelin tästä.

Yrittäjien Espa-​kritiikki yltyy – HU kysyi tiukat kysymykset kaupungin johdolta: “Suhtaudun äärimmäisen vakavasti”

Esplanadin katujen sulkemisen kokeilu on herättänyt yrittäjissä voimakasta kritiikkiä ja yrittäjät ovat kokeneet, että raportointia kokeilusta on vääristelty ja kaunisteltu. Apulaispormestari kommentoi ymmärtävänsä yrittäjien kritiikkiä. “– Ymmärrän täysin yrittäjien turhautumisen tilanteeseen. Olen kiinnittänyt itsekin huomiota siihen, että osassa Esplanadin kokeiluun liittyvää viestintää näyttää korostuvan positiiviset viestit. Koska kyse on nimenomaan kokeilusta, jonka tuloksia pitää pystyä analysoimaan kriittisesti.”

Voit lukea Helsingin Uutisten koko jutun tästä painamalla.

Ei ratikkaa hinnalla millä hyvänsä

Apulaispormestari Sazonovin mielipidekirjoitus Helsingin Sanomissa. Suurissa investointihankkeissa kuten Länsi-Helsingin raitiotiessä on pakko pystyä uudelleenarvioimaan suunnitelmia tietojen tarkentuessa. Voit lukea koko mielipidekirjoituksen tästä.

Kuinka onnistumme asunnottomuuden poistamisessa?

Suomessa on tehty pitkään töitä asunnottomuuden poistamiseksi ja Suomi onkin kansainvälisesti vertailtuna mallimaa. Valtion hallitus on nyt asettanut ohjelmaryhmän, jonka tehtävänä on esittää keinot pitkäaikaisasunnottomuuden poistamiseksi Suomessa vuoteen 2027 mennessä. Apulaispormestari Sazonov toimii ohjelmaryhmän puheenjohtajana. MTV Huomenta Suomen haastattelussa Sazonov keskustelee Y-säätiön tutkimuspäällikkö Saija Turusen kanssa asunnottomuudesta Suomessa ja siitä kuinka asunnottomuuteen voidaan puuttua. Voit katsoa koko haastattelun täältä.

Jos maahanmuuttaja syyllistyy rikokseen Suomessa, pitäisikö hänet automaattisesti karkottaa?

Apulaispormestari Sazonov kommentoi Suomen karkoituslinjaa Helsingin Sanomille.

”Vakavien rikosten kohdalla ihminen tavallaan osoittaa, ettei halua olla osa suomalaista yhteiskuntaa ja toimia sen pelisääntöjen mukaan. Silloin karkotus on mielestäni perusteltua”, hän kertoo.

Koko artikkelin voit lukea täältä.

Helsingin poliitikot: Palkkasotku ei ole ohi

Sazonovin mukaan kaupunki on tehnyt puolentoista viime vuoden aikana todella paljon töitä asioiden saamiseksi hallintaan. Se on näkynyt palkkavirheiden määrän vähentymisenä. Myös korjaamatta olleiden virheiden kertymää on saatu purettua.

”Silti palkkalaskelmissa on yhä virheitä ja eri toimialojen esihenkilöiden työmäärä on suuri — Palkkasotkun voi sanoa olevan ohi vasta, kun kaupungin maine työnantajana on palautunut”, Sazonov sanoo

Lue koko artikkeli tästä

Apulaispormestari lataa suorat sanat Espa-kokeilun tuloksista: “Haitat toteutuivat”

Esplanadin katujen sulkemisista ja kokeilusta on saatu ensimmäiset tulokset, eivätkä ne ole mairittelevia kokeilun onnistumisen kannalta. Apulaispormestari Sazonov analysoi tuloksia tarkemmin täältä luettavassa artikkelissa.

Luonnonläheisen lähiön keskelle jätettiin hylätyn gheton mieleen tuova häpeätahra – Nyt ärähti johtava poliitikko

Daniel Sazonov, Malminkartanon kasvatti, latasi Instagramiin videon, jossa hän totesi, ettei Helsingissä yhdelläkään asuinalueella kuulu näyttää niin ränsistyneeltä kuin Apollon yhteiskoulu tällä hetkellä. Helsingin sanomat uutisoi videosta ja laajemmin Apollon koulun tilanteesta. Voit lukea koko uutisen täältä 

Polttomoottoriautokielto Helsingissä ei voi edetä

Apulaispormestari Sazonov kritisoi voimakkaasti kollegansa Anni Sinnemäen ehdotusta polttomoottorikiellosta Helsingin keskustassa. Lue koko HS:n artikkeli täällä: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009920365.html

Kunnalliveroa alennettava kiinteistöveron noustessa

Helsingin Kokoomus esittää, että kunnallisverotusta on alennettava vastapainoksi valtion toimista johtuvalle kiinteistöveron korotukselle.

Linkki artikkeliin: https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/6276411

Helsingin johdolla kova edustus hallitusneuvotteluissa: mukana pormestari ja apulais­pormestari

Pormestari Juhana Vartiainen on mukana neuvottelemassa sosiaaliturvasta ja apulaispormestari Daniel Sazonov aluehallinnon, kuntien ja kaupunkien asioista. Lue Helsingin Sanomien juttu tästä. 

Kuvakaappaus: Helsingin Sanomat

Mitä vaalitulos tarkoittaa ja mitä siitä seuraa?

Daniel Sazonov analysoi Helsingin Sanomien vaalistudion suorassa lähetyksessä eduskuntavaalien tulosta. Voit katsoa lähetyksen täältä.

Konservatiivi ja liberaali samassa paketissa – Daniel Sazonov, 29, käyttää kokoomuksen sisäpiirissä merkittävää valtaa

Helsingin Uutisten henkilökuva. Uutisessa käsitellään niin poliittista taustaani kuin sitä, mitä Helsingissä ja Suomessa pitäisi tehdä tulevaisuudessa.

Voit lukea uutisen täältä

Vaaliasetelmien analyysiä Svenska Ylelle.

Hakaniemen markkinoilla eduskuntavaaliehdokkaita haastateltiin tulevien eduskuntavaalien teemoista. Katso Danielin kommentit täältä 

HUSin päivystyksen ruuhkiin etsitään ratkaisuja yhdessä Helsingin, Vantaan, Espoon ja HUSin kanssa

HUSin päivystyksen ruuhkautumisen helpottamiseksi maanantaille kutsuttiin kokoon HUSin, Helsingin, Espoon ja Vantaan terveyspalveluista vastaava poliittinen- ja virkajohto.

Kokouksessa päätettiin toimenpiteistä, joilla voidaan nopeasti helpottaa päivystyksen ruuhkautunutta tilannetta. Kokouksen osallistujien kesken yhteisellä henkilöstösuunnittelulla ja resurssoinnilla luotaisiin hoito-osasto purkamaan päivystysruuhkaa.

Katso MTV3:n uutisaamun lähetys tästä.

HUSin hallitus on perunut Helsingin ja Uudenmaan sairaaloita uhanneet säästöt

HUSin hallitus on perunut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitoa uhanneet säästöt. Näin ollen muun muassa Helsingin Malmin päivystystä ei lopeteta.

Myös tutkimusrahoitus on leikkausuhan alla HUSissa. Valtion tulee tehdä ratkaisuja, jotka varmistavat HUSin tutkimusrahoituksen riittävyyden.

Katso MTV3:n haastattelu tästä.

Kuva MTV3.

Yle A-studio 10.8.2022

Ilman omaisten vastuunkantoa meidän sote-järjestelmämme ei kestäisi

Omaishoitajien pitää voida luottaa siihen, että kaupunki tarjoaa heille ne palvelut ja tuen, mitä he tarvitsevat. Henkilökohtainen budjetti olisi hyvä uudistus omaishoitajien jaksamisen tueksi. Omaishoitaja voisi itse vaikuttaa vielä enemmän siihen, millaista apua ja tukea hän yhteiskunnalta tarvitsee.
Katso Yle A-studion keskustelu omaishoidosta tästä.
Kuva: Yle Areena

Helsingin Sanomat 17.6.2022

Apulais­pormestari ehdottaa Helsingille omia peli­sääntöjä – haluaa pää­kaupungille isomman veropotin ja vapaamman alkoholi­politiikan

Apulaispormestari Daniel Sazonov vastaa Annika Saarikon ehdotukseen erillis­talous­alueiden perustamisesta Suomeen.

Lue Helsingin Sanomien haastattelu tästä.

Helsingin Sanomat 1.6.2022

On ongelma Helsingille, että meillä ei ole riittäviä kansainvälisiä ja moderneja standardeja täyttävää areenaa

Kun tapahtumia jää tulematta tai tiloja ei ole tarjolla, siinä menetetään kaupungin elinvoimaisuutta ja vetovoimaisuutta. Tarvitsemme uuden suurareenan ja Tampere kirittää meitä siinä.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä.

Helsingin Sanomat 24.5.2022

Helsingissä opiskelevat, sotaa paenneet ukrainalaiset on saatava majoitettua Helsinkiin

Helsingissä on vahva poliittinen tahto asian pikaiseen järjestämiseen. Olemme jo kartoittaneet mahdollisia asuntoja omasta asuntokannastamme. Nyt vain odotamme valtion ratkaisua asiassa.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä.

Helsingin uutiset 6.4.2022

“Olisi fiksumpaa, että perheet pääsisivät mahdollisimman kodinomaisiin oloihin” – Apulaispormestari Sazonovin mukaan Helsinki haluaa enemmän vastuuta Ukrainan pakolaisista

Tämä voitaisiin toteuttaa niin, että kaupungit ja kunnat ottaisivat vahvempaa vastuuta ja valtio maksaisi tästä korvauksia, kuvailee Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov

Lue Helsingin uutisten juttu tästä. 

Helsingin Sanomat 30.3.2022

Yksin Helsinkiin voi saapua tuhansia pakolaisia – Apulaispormestari ehdottaa poikkeuksellista ratkaisua heidän majoittamisekseen

Daniel Sazonovin mukaan valtiolta tarvitaan pikaiset päätökset mallista, jossa vastaanottamista voidaan hoitaa myös ilman varsinaisia vastaanottokeskuksia.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä. 

Helsingin Sanomat 21.3.2022

Fennovoimasta vetäytyminen saa tukea Helsingin poliitikoilta –”Venäjä ei ole luotettava kumppani”

Daniel Sazonovin mielestä suomalaisten kaupunkien energiayhtiöiden ei ole mielekästä olla mukana hankkeessa, jossa vaikuttaa Venäjän valtionyhtiö Rosatom.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä. 

Yle 1.3.2022

Seurakunnat voivat majoittaa 1 000 pakolaista Helsingissä – apulaispormestari Sazonov: “Tämä koskettaisi nopeasti koko pääkaupunkiseutua”

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov kertoo, että kaupungilla on jo varautumissuunnitelma äkillisiin ja yllättäviin kriiseihin. Venäjän Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyksen vaikutuksiin on jo alettu varautua ja kaupunkiin on perustettu erillinen Ukraina-kriisiryhmä.

Lue Ylen juttu tästä.

Kuntaliitto 17.2.2022

Kuntaliiton luottamuselimet saivat uudet puheenjohtajat – Sazonov tarttuu valtuuskunnan ruoriin

Kunnat ovat historiallisen suuren muutoksen edessä. Nyt on aika keskittyä kuntiin, kaupunkeihin ja niiden edellytyksiin menestyä. Kuntaliiton on oltava entistäkin vahvemmin kuntien ja kaupunkien ääni julkisessa keskustelussa. Sen lisäksi on löydettävä toimivat tavat tehdä yhteistyötä hyvinvointialueiden kanssa, Kuntaliiton valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittu Daniel Sazonov totesi.

Lue Kuntaliiton uutinen täältä. 

HS Mielipide 24.1.2022

Helsinki keskittyy sote-uudistuksessa palveluihin, ei hallintoon

Jatkossa Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut rahoitetaan valtionrahoituksella. Samalla kaksi kolmasosaa kuntaverotuotoista siirtyy valtiolle. Valitettavasti uudistuksessa ei ole huomioitu riittävästi pääkaupungin monimuotoisia palvelutarpeita ja palvelujen kysynnän kasvua. Tähän vaikuttaminen on yksi meidän helsinkiläisten päättäjien tärkeimpiä tehtäviä.

Lue Helsingin Sanomissa julkaistu mielipidekirjoitus tästä. 

Yle 19.1.2022

Helsinki on palkkaamassa 100 uutta työntekijää perhe- ja sosiaalipalveluihin

Helsingin kaupunginvaltuusto vahvisti keskiviikkoiltana budjetin yhteydessä sovitun 70 miljoonan euron koronapaketin. Perhe- ja sosiaalipalveluihin lisärahaa ohjataan noin kymmenen miljoonaa euroa.

“Rahaa käytetään suurelta osin juuri henkilöstön palkkaamiseen”, Daniel Sazonov sanoo.

Lue Ylen juttu tästä.

Ylen aamu 19.1.2022

Huumeiden käyttöhuoneiden edistäminen on hallituksen käsissä

Helsingissä olisi perusteltua kokeilla huumeiden käyttöhuoneita, mikäli valtio muuttaa lainsäädäntöä ja ne aidosti ehkäisevät huumeiden käytön haittoja.

Katso koko keskustelu Ylen aamu -ohjelmassa tästä. 

Helsingin Sanomat 7.1.2022

Hus pelkää sote-uudistuksen rapauttavan lääke­tieteellisen huippu­tutkimuksen ja opetuksen – ”Huoli on todella suuri”

Mielissään uudistuksesta ei ole myöskään Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Daniel Sazonov.

”Jatkossa Helsingissä syntyvästä kasvusta yhä suurempi osa jaetaan valtakunnallisesti ja Helsingin riippuvuus valtiosta kasvaa.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä. 

Hufvudstadsbladet 30.12.2021

Så blir 2022 för svenskan i Helsingfors – det här säger borgmästarna

Läs hela artikeln.

Yle 22.12.2021

Sazonov: Helsinki tekee kaikkensa rokottajien löytämiseksi

“Kaupunki tekee kaikkensa koronarokotusten sujuvaksi läpiviemiseksi ja kaikki keinot ovat käytössä. Rokottajia rekrytoidaan omasta työvoimasta lisä- ja ylitöinä, hoitajien työpanosta ostetaan lisää eri toimijoilta ja on avattu ilmoittautumismahdollisuus rokotusoikeuden omaaville vapaaehtoisille.”

Lue Ylen juttu tästä. 

Helsingin Sanomat 20.12.2021

Helsinki siirtänee 45 miljoonaa euroa lisää rahaa sosiaali- ja terveystoimeen – Lasten­suojeluun määrä palkata 40 uutta työntekijää

Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaava apulaispormestari Daniel Sazonov kertoo, että perhe- ja sosiaalipalveluissa korona-ajan hoitovelkaa puretaan 10 miljoonalla eurolla ja valtaosa tästä menee henkilöstön palkkaamiseen.

”Lastensuojelussa tämä tarkoittaa noin 40 uuden työntekijän rekrytointia. Neuvoloihin uusia työntekijöitä rekrytoidaan noin 30, samoin koulu-ja opiskelijaterveydenhuoltoon. Lapsiperheiden kotipalveluihin haetaan noin 25 uutta tekijää.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä. 

Helsingin uutiset 14.12.2021

Pitäisikö HSL:n ottaa käyttöön yhden vyöhykkeen kertalippu? – “Palvelisi lyhyitä asiointi- ja harrastusmatkoja”

Kaupunginvaltuusto hyväksyi apulaispormestari ja valtuutettu Daniel Sazonovin ponsiesityksen, että yhden vyöhykkeen kertalippu tullaan selvittämään ja sitä mahdollisesti tullaan muiden HSL-kuntien kanssa ”voimakkaasti edistämään”.

“Yhden vyöhykkeen kertalippu palvelisi lyhyitä asiointi- ja harrastusmatkoja, kuten vaikkapa metromatkaa Herttoniemestä Itäkeskukseen.”

Lue Helsingin uutisten juttu tästä. 

Helsingin uutiset 10.11.2021

Helsinki vahvisti ensi vuoden veroprosentiksi 18 – ”Näin torjumme valtion kiristävän veropolitiikan vaikutuksia”

“Erinomaista, että Helsinki kykenee politiikkaan, jossa tuloveroprosentti pysyy ennallaan. Kaupunkistrategiassa on myös todettu, että se pysyy sellaisenaan koko valtuustokauden.”

Lue Helsingin uutisten juttu. 

Helsingin Sanomat 24.9.2021

Helsinkiläisten pitäisi käydä lääkärissä yhä useammin etänä, sanoo apulais­pormestari Daniel Sazonov

Pormestarilupaushaastattelussa sosiaali- ja terveystoimen tuore apulais­pormestari Daniel Sazonov lupaa tehdä kaikkensa, että Helsingin tulevaa sote-rahoitusta lisätään.

”Helsingin ehdoton missio seuraavaa hallitusohjelmaa ajatellen on saada korjattua sote-rahoitusmallia niin, että se ei leikkaa Helsingin rahoitusta, kuten se on tällä hetkellä tekemässä.”

Lue Helsingin Sanomien haastattelu tästä. 

Yle 31.8.2021

Kaikki koronakulut luvattiin korvata kunnille, mutta nyt hallitus onkin muuttamassa mieltään – Helsingin apulaispormestari: “hämmentävä tilanne”

Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavan apulaispormestarin Daniel Sazonovin mukaan sillä, että maan hallitus vesittäisi lupauksensa koronakorvauksista kymmenillä miljoonilla, olisi vakavat seuraukset.

“Tämä voisi vaarantaa jopa peruspalvelujen toteuttamista.”

Lue Ylen juttu tästä. 

Yle 25.8.2021

Kokoomuksen Daniel Sazonov: Kaupunkilaisten voitava luottaa päätöksiin

“On kestämätöntä, että kustannukset julkisissa hankkeissa ylittävät budjetin lähes säännönmukaisesti. Samaan aikaan on kuitenkin muistettava, että kaupunkilaisten on voitava luottaa kaupungin päätöksentekoon ja siihen, että luvatut liikenneyhteydet toteutetaan.”

Lue Ylen juttu tästä. 

Svenska Yle 4.8.2021

Helsingfors nya biträdande borgmästare Daniel Sazonov har Malmgård i hjärtat

Jag träffade Svenska Yle och pratade om Helsingfors, social- och hälsovårdssektorn och min politisk bakgrund.

Läs hela artikeln. 

Yle 2.8.2021

Valta vaihtuu tänään Helsingissä – alle kolmikymppiset valtuutetut uskovat puoluerajat ylittävään yhteistyöhön

Kommenttini alkavasta valtuustokaudesta ja uudesta kaupunkistrategiasta:

“Nyt on tarkka paikka katsoa, että jatkamme vastuullisella taloudenpidon linjalla ja huolehdittava, että helsinkiläisten verorasitus ei kasva.”

“Olen iloinen, että viime kaudella meillä oli strategia, johon oli sitoutunut käytännössä valtaosa valtuustosta, että se ei ollut mikään niukan enemmistön strategia. Kokemukseni on se, että meillä on vahva tahto yhteen sovittaa erilaisia näkemyksiä.”

Lue Ylen juttu tästä. 

Helsingin Sanomat 30.6.2021

Kokoomuksen Daniel Sazonov nousee Helsingin apulaispormestariksi

Mitkä ovat tärkeimmät asiat, joita aiot edistää apulaispormestarina?

”Keskeisin kysymys on varmistaa Helsingin vahva asema uudessa sote-mallissa ja turvata helsinkiläisten hoitoon pääsy ja Husin taso maailmanluokan sairaalana. Tässä ollaan merkittävän muutoksen keskellä. On pidettävä huoli esimerkiksi siitä, että lääkäriin pääsee ja saa sellaista hoitoa, jota tarvitsee.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä.

Asuntojen hinnat karkaavat Helsingissä tavallisilta palkansaajilta – Näin vastaavat poliitikot

”Jokaisen helsinkiläisen on voitava löytää kaupungista omaan elämäntilanteeseensa sopiva koti. Tärkeintä onkin, että Helsingistä löytyy monipuolista asumista ja asuminen kaupungissa on mahdollista erilaisilla tulotasoilla.”

”Kodin ei tarvitse olla juuri omistusasunto, vaan myös vuokra-asuminen tai muu asumismuoto on hyvä vaihtoehto.”

”On kuitenkin tärkeää, että työssä käyvällä helsinkiläisellä on halutessaan realistinen mahdollisuus asunnon ostamiseen Helsingistä. Se vaatii, että kaupungissa rakennetaan riittävästi erihintaisia omistusasuntoja ja että helsinkiläisten ostovoimasta pidetään huolta.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 15.5.2021

Kokoomuksen Sazonov HS:ssä: Pystymme yhdistämään kasvun ja helpon pääsyn lähiluontoon myös jatkossa

”Haluamme pitää kiinni Helsingin vehreydestä, merellisyydestä ja lyhyestä matkasta lähiluontoon.

Menestyvä kaupunki saa kuitenkin voimansa kasvusta. On myös tärkeää varmistaa, että asuminen on Helsingissä järkevän hintaista.

Nämä tavoitteet vaativat uutta rakentamista. Se saattaa tarkoittaa ajoittain myös nyt metsänä tai puistona oleville alueille rakentamista. Aina on kuitenkin varmistettava, että alueet säilyvät viihtyisinä eikä lähiluontoon ole liian pitkä matka. Kun kaupunki kehittyy, uusiakin viheralueita voidaan luoda.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 10.5.2021

Kokoomuksen Sazonov esittää pientaloaluetta Östersundomiin

”KHO:n päätös tarkoita Östersundomin unohtamista tai että se otettaisiin pois rakentamisen repertuaarista.”

Sazonov näkee, että nyt on tilaisuus kehittää Östersundomia nimenomaan omakotitalojen alueena. Kokoomus sai lisättyä kaupungin uuteen asunto- ja maankäyttöohjelmaan ajatuksen pientaloasumisen varmistamisesta.

”Kun katsoo, miten ihmiset etsivät tontteja Espoosta tai Kirkkonummelta, Östersundom voisi olla Helsingin vastaus pientaloille.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 29.4.2021

Naapurustojen jakautuminen huono- ja hyväosaisiin pääkaupunkiseudulla näkyy hälyttävinä eroina eri alueilla elävien koululaisten oppimistuloksissa.

KAUPUNGINOSIEN eriytymisestä huolimatta Helsingissä tulee olla parhaat koulut, ja siksi ongelmalliseen kehitykseen pitää puuttua. Tätä mieltä ovat suurimpien valtuustoryhmien puheenjohtajat.

Suurinta valtuustoryhmää kokoomusta johtava Daniel Sazonov korostaa, että perhetaustojen vaikutusta tulee tasoittaa jo varhaiskasvatuksessa. Hän kertoo omista kokemuksistaan helsinkiläisessä päiväkodissa inkerinsuomalaisten, venäjänkielisten vanhempien suomea taitamattomana lapsena Malminkartanossa.

Lue koko Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 16.4.2021

Helsingin pikaraitiotiesuunnitelma uhkaa jyrätä lähimetsän Etelä-Haagassa – Asukkaat surevat kallioiden, metsän ja pikkulasten puolesta

”Yleisesti ottaen kaupunkibulevardit ovat tärkeä osa uutta yleiskaavaa. Olemme suhtautuneet osaan bulevardeista kriittisesti, mutta Vihdintien kaupunkibulevardi on niistä ehkä kaikista mielekkäin. Samaan aikaan täytyy miettiä tarkasti, kuinka pitkälle metsään rakentaminen levittäytyy niin, että mahdollisimman paljon luontoa saadaan säilytettyä.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 1.3.2021

Pormestariehdokkaaksi kosiskeltu Juhana Vartiainen kertoo huomenna aikeistaan – Helsingin valtuustoryhmän johtaja Daniel Sazonov ei harkitse enää ehdokkuutta

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kertoo antavansa tiistaina vastauksensa siihen, asettuuko hän pormestariehdokkaaksi Helsingissä. Vartiaisen mukaan pormestarin tehtävä tarkoittaisi suurta henkilökohtaisen elämän muutosta, ja hän haluaa punnita asiaa vielä päivän ajan.

Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov ilmoitti maanantaina Facebookissa, ettei hän enää harkitse pormestariehdokkaaksi asettumista. Sazonov lupasi lauantaina Pihan vetäytymisen jälkeen harkita asiaa.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 3.2.2021

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Jätkäsaaren satamatunnelin rakentamisen, Eteläsataman satamatoiminnot lakkautetaan

”Tämä on yllättävän elegantti päätös, jossa ketjureaktion myötä ratkeaa moni merkittävä asia: keskustan elävöittäminen, uusi museohanke ja Jätkäsaaren liikenneongelmat. Lisäksi Katajanokan alue kehittyy ja sen liikenneolosuhteet paranevat ja Länsisatama pääsee jatkamaan hyvää kehitystään”, sanoi valtuustossa kokoomuksen ryhmänjohtaja Daniel Sazonov.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 25.1.2021

Esplanadien alue mukaan kävely­keskustan jatko­suunnitteluun – Asia ratkesi tiukalla äänestystuloksella Helsingin kaupungin­hallituksessa

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantaina äänin 8–7, että kävelykeskustan jatkosuunnitteluun otetaan mukaan esplanadien alue, josta tehdään kattava analyysi niin autokaistojen määrästä kuin jakeluliikenteen ja pysäköinnin tarpeista.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo, ettei kokoomus hyväksy tavoitetta esplanadien autokaistojen vähentämisestä.

”Pormestarin esitys oli jo sellaisenaan kunnianhimoinen. Keskustan kävelyolosuhteita voidaan parantaa puuttumatta esplanadien liikenteeseen.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

YLE 20.1.2021

Jättimäiset raideinvestoinnit etenevät Helsingissä

Helsinkiin on rakennettu raitioteitä sata vuotta, mutta yllätyksiltä ei vältytä vieläkään. Isot raideinvestoinnit ovat ylittäneet tai ylittämässä niille hankesuunnitelmissa lasketun budjetin lähes poikkeuksetta reippaasti.

Päätöstä vastustaneen kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo, että Helsingin isoja väyläurakoita vaivaa rakenteellinen ongelma, joka piinaa myös valtakunnallisia hankkeita. Päätöksentekovaiheessa käytetyt esisuunnitelmat eivät kerro kaikkia kustannuksia.

– On kestämätöntä, että näyttää olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että budjetti ylittyy, Sazonov sanoo.

Lue Ylen juttu tästä

YLE 9.12.2020

Helsinki päätti korona-ajan budjetista

Helsingin kaupunginvaltuuston vuoden viimeisessä kokouksessa käytiin kipakka keskustelu ennen nuijan lyömistä pöytään. Valtuusto kuitenkin lopulta hyväksyi ensi vuotta koskevan budjetin.

–Budjetti laadittiin koronan vuoksi varsin poikkeuksellisissa olosuhteissa, ja tämä on nyt nähtävä kokonaisuutena, Sazonov sanoo.

Lue Ylen juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 28.11.2020

Kokoomuksen ryhmän­johtaja Daniel Sazonov puolueensa pormestari­asetelmista

Sazonov ei ota minkäänlaista [kantaa] siihen, kuka mainituista ehdokkaista olisi hänelle tai kokoomuksen valtuustoryhmälle mieluisin. Hänen mukaansa kisaan asetetaan ”vahvin mahdollinen kandidaatti” tammi–helmikuun aikana.

”Minusta tilanne kertoo siitä, että Helsingin pormestarin tehtävä herättää kiinnostusta ja on positiivinen asia, että näkyvät kokoomuslaiset kertovat julkisuudessa omista suosikeistaan ehdokkaiksi. Jannen [Jan Vapaavuori] ansiota on, että pormestarin tehtävästä on muodostunut niin keskeinen ja tärkeä. Helsingin pormestari on yksi koko maan merkittävimmistä vallankäyttäjistä.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 15.11.2020

Suurimmat puolueet kertovat, miten Helsinkiä pitäisi muuttaa

Kokoomuksen ryhmänjohtaja Daniel Sazonov sanoo, että koulut ja päiväkodit ovat jo pitkään olleet ja ovat myös jatkossa kokoomukselle prioriteetti.

”Suomessa pitää olla maailman parhaat koulut ja Helsingissä Suomen parhaat koulut”, hän sanoo.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

MTV3 10.11.2020

Vapaavuoren päätös jättää politiikka oli Kokoomukselle valtava yllätys – seuraajien löytäminen haastavaa: “Täytyy ottaa Vapaavuoro-lasit pois silmiltä”

Kokoomuksen kaupunginvaltuutetun Daniel Sazonovin mukaan tulleen palautteen määrästä voi päätellä, että Vapaavuorella olisi ollut luottamusta jatkaa pormestarina. Sazonov muistuttaa, että myös pormestarivaaleissa on kyse koko puolueen pärjäämisestä, sillä kärkipuolue saa pormestaripaikan.

Lue koko MTV3:n juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 10.11.2020

Helsingin valtapuolueet pääsivät sopuun budjetista

Valtuuston Helsingin isot poliittiset ryhmät kokoomus, vihreät ja sosiaalidemokraatit ovat päässeet sopuun ensi vuoden talousarvion sisällöstä. Osa valtuustoryhmistä tavoitteli neuvotteluissa ratkaisua, jossa olisi peruttu kasvatukseen ja koulutukseen esitetyt leikkaukset.

Neuvotteluja vetäneen Daniel Sazonovin mukaan niitä myös tehtiin. ”Lisäykset sekä investointeihin että käyttömenoihin olivat merkittäviä”, Sazonov sanoo. Hän ei kuitenkaan yksilöi, miten Vapaavuoren budjettiesitys muuttuu, koska neuvottelutulos menee seuraavaksi puolueiden valtuustoryhmien käsittelyyn.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 8.11.2020

Helsingin kokoomuslaiset toivoivat viimeiseen asti Vapaavuoren lähtevän pormestari­ehdokkaaksi: ”Pettymys, mutta ei yllätys”

Valtuuston Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov olisi toivonut, että viime kuntavaalien ääniharava Jan Vapaavuori olisi lähtenyt ehdolle tulevissakin vaaleissa, mutta vaikka näin ei käynyt Sazonovin mielestä Helsingin kokoomuksella ei ole syytä huoleen.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 29.10.2020

”Kerrytetyt puskurit pitää ottaa nyt käyttöön” – Helsingin johtavat poliitikot kommentoivat koronakriisin keskellä laadittua budjettiesitystä

Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov Valtuuston suurimpien ryhmien kokoomuksen ja vihreiden ryhmänjohtajat ovat sitä mieltä, että ensi vuoden budjettia laaditaan haastavissa olosuhteissa. ”Menotaso kasvaa, ja aiemmin kerrytetyt puskurit pitää ottaa käyttöön”, kokoomuksen ryhmänjohtaja Daniel Sazonov sanoo.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 19.9.2020

Helsingin poliitikot haluavat Terhokodin toiminnan jatkuvan – ”Kyse ei ole siitä, turvataanko jatko, vaan miten jatko turvataan

Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov ei näe sellaista vaihtoehtoa, että Terhokodin toiminta loppuu. ”Helsingin kokoomus ei tule sitä hyväksymään, että Terhokodin kaltaisen saattohoidon ykkösinstituution annetaan kaatua”, Sazonov sanoo.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 15.9.2020

Helsinkiin halutaan edullisempi kertalippu, joka olisi voimassa vain yhdellä vyöhykkeellä – ”Ostosmatka Käpylästä keskustaan kertalipulla maksaa pariskunnalta 11,20 euroa”

Helsingin kaupunginhallitus esitti maanantaina kantanaan, että Helsingin seudun liikenteen (HSL) tulisi selvittää mahdollisuutta yhden vyöhykkeen kertalipusta pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä.

Kaupunginvaltuutettu Laura Rissanen (kok) oli tehnyt asiasta valtuustoaloitteen, ja ja kaupunginhallituksessa aloitteen hyväksymistä esitti Daniel Sazonov.

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 31.7.2020

Helsingin keskusta kitui jo valmiiksi, ja sitten tuli korona – HS kysyi päättäjiltä, miten Aleksanterinkatu herätetään taas henkiin

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov sanoo, että keskusta ei saa muuttua pelkäksi turisti- ja asuinalueeksi.

”Liikevalikoiman pitää olla pääkaupunkiseudun paras, mutta saatavilla tulisi olla lisäksi myös fiksua toimistotilaa. Työssäkäynnin koko pääkaupunkiseudulta pitää olla helppoa.”

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

RUOTUVÄKI 25.4.2020

Lakikirjoja ja luottamustehtäviä

”Upseerikokelas Daniel Sazonovin elämänasenne on tehdä kaikki mihin ryhtyy täysillä. Se on vienyt hänet lukuisiin mielenkiintoisiin tehtäviin niin siviilissä kuin varusmiespalveluksessakin.”

Lue Ruotuväen juttu tästä

HELSINGIN SANOMAT 15.12.2019

Helsingin Töölöön on todennäköisesti nousemassa jättiareena: ratkaisevat päätökset tiistaina

Helsingin kannalta näin suuri investointi on merkittävä edistysaskel, saamme näin maailmanluokan areenan urheilulle, konserteille ja tapahtumille. On hyvä, että hanke on vähän kutistunut, niin että se istuu paremmin kaupunkikuvaan”, sanoo valtuustoryhmää johtava Daniel Sazonov (kok).

Lue Helsingin Sanomien juttu tästä

Lisää artikkeleita

26.11.2018 Työnhakuun kaavaillaan suurta mullistusta Helsingissä – hakemuksessa ei näkyisi enää nimeä eikä sukupuolta

https://yle.fi/uutiset/3-10526925

24.8.2018 Arkkitehtuuri- ja designmuseo sopii Etelärantaan

https://www.hs.fi/paivanlehti/24082018/art-2000005800635.html

20.6.2018 Toimittajalta: Viinin siemailua päätösten lomassa, juuttumista maahanmuuton kiemuroihin ja muita havaintoja Helsingin päättäjistä

https://yle.fi/uutiset/3-10261967?origin=rss

16.5.2018 Helsingin kaupunginhallituksen jäseneksi valittu Daniel Sazonov: veroalennusten tiellä jatkettava

https://www.helsinginkokoomus.fi/2018/05/16/helsingin-kaupunginhallituksen-jaseneksi-valittu-daniel-sazonov-veroalennusten-tiella-jatkettava/

16.5.2018 Kokoomuksen Jaana Pelkonen eroaa Helsingin kaupunginhallituksesta – ei tiedä lähteekö ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005682791.html

13.12.2017 Helsinki lähetti kipakan palautteen sote-palveluiden valinnanvapaudesta – Juhana Vartiainen kohautti vertaamalla lain vastustajien ajattelua kansallissosialismiin

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005489203.html?share=71e922046057d08eec468414b2dceff8

29.8.2017 Miksi opiskelijan on pakko kuulua ylioppilaskuntaan? Kokoomusnuoret ja liberaalipuolue käyvät jälleen vuosikymmeniä kestäneeseen taistoon

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005345399.html

24.10.2017 Lukio-opetus menee taas täysremonttiin, vaikka edellistä uudistusta alettiin toteuttaa vasta viime vuonna – ehdotus tulevaisuuden lukioksi lietsoo reaaliaineiden sotaa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005420409.html

6.6.2017 Nuorisopoliitikot testasivat limuviinat – yksi kirkkaasti ylitse muiden: ”Se on jalon makuinen”

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005242796.html

27.5.2017 Kokoomusnuorten puheenjohtaja iskisi tukiaisiin: Arvioitava kuin mitä tahansa menoja

https://www.verkkouutiset.fi/kokoomusnuorten-puheenjohtaja-iskisi-tukiaisiin-arvioitava-kuin-mita-tahansa-menoja-65965/

15.5.2017 Iso päätös Helsingin koulujen rahoituksesta tehdään tiistaina, ja vanhemmat ovat huolissaan – Ainakin Käpylän ja Töölön koulujen laskelmissa oli kymppitonnien virheitä

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005212150.html?share=ed3fe80e5aef42963871e2aa3f708589

23.4.2017 Kokoomusnuorilta radikaali ehdotus mopoautoista: Peltipurkit siivottava pois maanteiltä!

https://www.is.fi/autot/art-2000005181870.html?ref=rss

19.4.2017 Helsingin johtosalkut voidaan jakaa jo tällä viikolla – HS esittelee todennäköisimmän pormestarikaartin

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005175658.html

11.4.2017 Helsinki sai kuusi ”HYYläistä” kaupunginvaltuutettua

http://ylioppilaslehti.fi/2017/04/helsinki-sai-viisi-hyylaista-kaupunginvaltuutettua/

11.4.2017 Nämä kokoomuksen nuoret valtuutetut ovat uusia politiikan tähtiä

https://www.verkkouutiset.fi/nama-kokoomuksen-nuoret-valtuutetut-ovat-uusia-politiikan-tahtia-64092/

17.3.2017 Verkkouutiset nosti esiin hallituskumppani Keskustalle esittämäni vaatimuksen siitä, että yhdessä sovitut alkoholilain uudistukset viedään läpi suunnitellusti.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Kokoomusnuoret%20alkoholiuudistus-62960

5.3.2017 Verkkouutiset uutisoi Kokoomusnuorissa tekemästämme päätöksestä erota kattojärjestöstämme DEMYC:stä sen Venäjä-mielisyyden seurauksena. Jatkamme jäsenenä kuitenkin monissa muissa kansainvälisissä järjestöissä, muun muassa Eurooppa-puolueemme EPP:n nuorisojärjestössä.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Kokoomusnuoret%20DEMYC%20erop%C3%A4%C3%A4t%C3%B6s-62430

8.2.2017 Yle Uutiset nosti esiin mielipiteeni Malmin lentokenttää käsittelevään kansalaisaloitteseen, joka luovutettiin eduskunnalle.

http://yle.fi/uutiset/3-9448209

31.1.2017 Uusi Suomi uutisoi minun ja keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän sananvaihdosta liittyen Kokoomusnuorten kuntavalipamflettiin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213483-kokoomusnuoret-vastaa-tyrmistykseen-kaantaminen-vanhusten-lasten-ja-sairaiden

28.1.2017 Verkkouutiset uutisoi blogikirjoituksestani, jossa ehdotan keinoja nuorten työllistämiselle:

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/sazonov_nuoret_ty%C3%B6-60816

21.1.2017 Verkkouutiset kertoo Kokoomusnuorten ja nuorten puoluevaltuutettujen koko puolueen kannaksi ajamasta linjasta, jonka mukaan tienkäyttömaksut eivät saa perustua sellaiselle autoilijoiden seurantamenetelmälle, joka loukkaisi kansalaisten ja tienkäyttäjien yksityisyydensuojaa. Ajamamme linjaus vaikutti konkreettisesti myös siihen, mihin suuntaan nyt valmisteltava lainsäädäntö kehittyy.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/kokoomus_puoluevaltuusto_liikenneverkko-60523

20.1.2017 Uusi Suomi: Kokoomuslaiselta suorat sanat: ”Miksi Anne Berner toimii näin?” Uusi Suomi uutisoi liikenneverkkoselvityksen toteutustapaa kritisoivasta blogikirjoituksestani.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/212786-kokoomuslaiselta-suorat-sanat-miksi-anne-berner-toimii-nain

8.1.2017 ”Minkä avauksen Kokoomusnuoret on saanut politiikassa pisimmälle? Meillä on ollut iso kampanja työehtosopimusten yleissitovuudesta luopumisesta, ja aloite hyväksyttiin 2016 puoluekokouksessa. Kokoomuksen nykyhallituksessa edistämät linjat ovat monelta osin meiltä peräisin.”

http://yle.fi/uutiset/3-9390578

17.11.2016 Pohdin Vaasan ylioppilaslehden artikkelissa nuorten osallistumista politiikkaan. Nopeatempoisessa yhteiskunnassa äänestäminen ja puoluepolitiikka eivät aina näytä riittävän konkreettisilta keinoilta vaikuttaa. Moni saattaa myös mieltää puoluekoneistot hieman jäykiksi ja ajatella, ettei niiden suuntaan pääse vaikuttamaan ainakaan ruohonjuuritasolta.

http://www.vaasanylioppilaslehti.fi/artikkelit/3850/ei-kiinnosta/ 

29.10.2016 Annoin haastattelun Saksan tv-kanava 2:lle vieraillessani CDU:n nuorisojärjestön liittokokouksessa.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210692942418183&set=a.10200900394690610.1073741825.1187394594&type=3&theater

9/2016 Eurooppanuoret: Haastattelussa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov

http://eurooppanuoret.fi/2016/09/haastattelussa-kokoomusnuorten-puheenjohtaja-daniel-sazonov/

15.9.2016 Iltalehti julkaisi kirjoitukseni eläkepopulismista. Kimmo Kiljusen ja kumpapnien eläkepopulismi uhkaa nuorisoa!

https://www.facebook.com/dansazo/photos/a.714515761970272.1073741828.714507148637800/1114108235344354/?type=3&theater

8.8.2016 Kirjoitukseni Helsingin Sanomissa: Kolmet vaalit haastavat erityisesti nuoret ja tulokkaat.

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000002914701.html?jako=cc556f2710b0808e79ea344774274ea6

8.7.2016 Helsingin Sanomat uutisoi Kokoomusnuorten lähettäneen Päivi Räsäselle postissa foliohatun. Kommentoin Hesarille, että tempaus oli muistutus tasa-arvotyön tärkeydestä.

https://www.facebook.com/dansazo/photos/a.714515761970272.1073741828.714507148637800/1058063267615518/?type=3&theater

23.6.2016 Nykypäivä-lehdessä kolumnini, jossa analysoin Kokoomuksen puoluekokousta. Kirjoituksessani vaadin Kokoomukseen lisää aatekeskustelua.

https://www.facebook.com/dansazo/photos/a.714515761970272.1073741828.714507148637800/1048577961897382/?type=3&theater

22.5.2016 Verkkouutiset uutisoi: “Kokoomusnuorten puheenjohtaja: Saavutetut edut luovat harhan”. Kommentoin, että suomalaiset ovat saaneet sotien jälkeisinä vuosikymmeninä tukun saavutettuja etuja, jotka ovat alkaneet määrittää politiikkaa ja sen tekemistä.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/saavutetut_edut_harha-50782

9.4.2016 Kirjoitimme keskusta- ja demarinuorten puheenjohtajien kanssa Aamulehdessä “Eläkepopulismi käy nuorten kukkarolla”.

https://www.facebook.com/dansazo/photos/a.714515761970272.1073741828.714507148637800/1002507563171089/?type=3&theater

16.2.2016 “Kokoomusnuorten raju avaus: Työehtosopimusten yleissitovuus pois, autojen katsastuksista luovuttava”. Kommentoin Ilta-Sanomille tekemäämme norminpurkulistaa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001120049.html

8/15 Kiinteistölehdessä kirjotukseni “Norminpurkua vuokraustoimintaan”

http://www.kiinteistolehti.fi/zine/533/article-19867