Pyydän tukeasi jatkokaudelle!

Tänään alkaa kuntavaalien ennakkoäänestys. Pyydän tukeasi jatkokaudelle valtuustoon. Minua voit äänestää numerolla 350.

Minulle Helsinki on se paras ja ainoa kotikaupunki. Koko ikäni olen täällä asunut, enkä oikeastaan halua minnekään pois. Helsinki on ensimmäisen koulupäiväni kaupunki, ensimmäisten kaljojen kaupunki, ensitreffien kaupunki ja ensimmäisen oman kodin kaupunki. Se on tarhakaupunki, opiskelukaupunki, duunikaupunki ja lapsuuden kesien mökkikaupunki.

Näin kirjoitin neljä vuotta sitten, kun asetuin ensi kertaa ehdolle maailman parhaan ja tärkeimmän kaupungin vaaleissa.

Niissä vaaleissa saadun luottamuksen jälkeen suhde Helsinkiin on vain syventynyt. Niiden jälkeen olen ajanut ratikalla keskustan hallintokortteleihin hoitamaan Suomen ja hallituksen asioita. Ryöminyt rynnäkkökivääri selässä Santahaminan kallioilla. Noutanut tutkintotodistukseni Porthaniasta. Juhlinut. Itkenyt. Nauranut. Ihastunut. Suuttunut. Saunonut. Sairastanut.

Kaiken tämän lisäksi olen viettänyt satoja tunteja kaupungintalon kokoushuoneissa. Ja sen myötä olen oppinut katsomaan kaupunkia uusin silmin myös niiden ulkopuolella. Kaavoittamattomia tontteja. Erinomaista palvelua HUS:n infektiotautien osastolla. Uusia päiväkoteja. Rakentuvia asuinalueita. Merellisen strategian rantaraittia. Kestämättömän rempallaan olevia katutyömaita. Koulujen väistötiloja. Rakenteilla olevia ratakiskoja.

Nämä kaikki eivät enää ole vain paikkoja, tilanteita ja olosuhteita, osa omaa elettyä elämää, vaan niillä on sitä suurempi merkitys. Ne ovat asioita, joita koskien joka viikko tekee päätöksiä. Asioita, joista tuntee vastuuta ja joihin voi vaikuttaa. Asioita, jotka tuottavat ylpeyttä tai tuskaa riippuen siitä, missä kunnossa ne ovat.

Viimeiset neljä vuotta samaan viikkoon on voinut mahtua yksittäisen liikennemerkin järjestely koulun eteen ja satojen miljoonien investointipäätös lämpövoimalaan. Kaupunkipolitiikan kirjo on ihmeellistä. Ja se tekee siitä niin innostavaa. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä sitä vastuullisista rooleista valtuutettuna, valtuustoryhmän puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen jäsenenä.

Olen päässyt vauhtiin. Haluan jatkaa. Olen valmis tekemään Helsingin eteen täysillä töitä myös seuraavat neljä vuotta. Tähän tarvitsen tukeasi!